Musée Atelier Audemars Piguet 2020 Le Brassus

Client
Audemars Piguet
Area (sqm)
1100
Tags
Brand
Formats
Brand Environment

Located in Le Brassus, at the heart of the Vallée de Joux in the Swiss Jura, the Musée Atelier Audemars Piguet plunges visitors in the Swiss Haute Horlogerie manufacturer’s cultural universe. Its cutting-edge glass spiral by BIG architects extends the historical house, where Audemars Piguet debuted in 1875. The museum’s scenography offers visitors a diverse experience of watchmaking with crescendos, highpoints and contemplative moments. Various sculptures, automata and kinetic installations give rhythm to the exhibition, which is optically linked to the surrounding landscape. Time becomes tangible in space.

General Planning, Exhibition Design, Scenography, Graphic Design
ATELIER BRÜCKNER
Light Planning with
LDE Belzner Holmes
Media Planning with
medienprojekt p2
Architecture
BIG Bjarke Ingels Group
Photography
Giovanni Emilio Galanello
Close